Kartoflen er danskernes folkespise, den mætter og er rig på livsvigtige næringsstoffer. Efteråret bugner med masser af rodfrugter og kartoflen har mange variationsmuligheder til aftensmåltidet - rösti, hasselback, bagt, pommes frites m.m.
Ingredienser
Sådan gør du
Bagekartofler skylles og enderne skæres af, så de passer i Pommes frites jernet. Enderne kan selvfølgelig sagtens frittes med. Den søde, røde kartoffel - på samme måde.
Vindruekerneolie varmes op i panden og der steges til kartoffelstykkerne er gyldne og sprøde. Lægges på fedtsugende papir, drysses med salt - og så må der spises.
Ingredienser
Sådan gør du
Pisk æg og citron sammen med eddike - pisk godt så det er tykt – og tilsæt olien under piskning til en lækker, fed mayo opnås.
Det er en grundmayo - som kan holde flere uger - du kan tilsætte urter og smag efter behov - som fx lakrids, wasabi, røget paprika osv.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør det hele sammen og smag til.
Pommes med mayo og rygeost-creme
/Default.aspx?ID=2288&newsid=172&PID=16494&M=NewsV2&Action=1