Mænd, mad & kærlighed - Afsnit 6: Danni
Kokken Claus Holm lærer landmænd fra 'Landmand søger kærlighed' at lave en romantisk middag. Denne gang landmanden Danni.
Opskrifterne er til 2 personer og husk de skal laves med kærlighed .-)
Chateaubriand
Ingredienser
- 400 gram mørbrad af kalv eller okse - få det i midten - ingen ender
- Salt og peber
- Smør
- Rosmarin
- Et par fed hvidløg
Klemte kartofler med brændt salviesmør
Ingredienser
- 6 stk. kartofler - mellemstørrelse med skrald på
- Lidt smør
- 2-3 blade salvie
- Salt og peber
- Citron
Stegt salat med granatæble
Ingredienser
- 2 stk. hjertesalat - flækkes
- Olie
- Salt og peber
- Citron
- Reven parmesan
Sauce Bordelaise
Ingredienser
- 1 stk. skalotteløg – pillet og hakket fint
- 1 fed hvidløg
- 50 g tørsaltet bacon
- 2 stk. champignon - hakket fint
- ½ dl rødvinseddike
- 1½ dl rødvin
- 2 dl fond af okse
- Salt og peber
- 1 tsk. sennep
- 1 spsk. smør
Sådan gør du
Brun kødet af på en pande med smør, rosmarin og hvidløg. Krydres godt og brunes af på alle sider.
De fine kartofler kan komme med på pande og sættes i ovn - ca. 20 min ved 170 grader. Måske kartoflerne skal have lidt mere, men det tjekker du.
Rist champignon, løg og bacon af på panden. Det må ikke tage farve. Tilsæt eddike og vinen - lad det det koge ind og tilsæt så fond. Kog det ind og smag til med salt og peber og pisk smørret i til sidst.
Salat steges på en pande i et par minutter. Tilsæt olie og citron og kom reven parmesan på til sidst.
Anretning
Tag kødet ud af ovnen, lad det hvile lidt. Skæres i nogle pæne skiver og lægges på midten af tallerknen.
Læg to kartofler - der er klemte, så de sprækker - ved siden af. Kom lidt smør og finthakket salvie heri.
Læg salaten med skæresiden op – og kom ekstra parmesan på. Hæld saucen over kødet.
Tilbage til opskrifter
Mænd, mad & kærlighed - Afsnit 6: Danni
/Default.aspx?ID=2288&newsid=235&PID=16494&M=NewsV2&Action=1